Sayfalar

His

 Görmek istemediklerine gözlerini kapatabilirsin. Çok basittir.

Hissetmek istemediklerin için kendini uyuşturabilirsin. Biraz meşakkatli.

Hiçbirşey hissetmemek istiyorsan kendini müziğe verebilirsin. Oldukça makul.


 Ölmek için doğduğunu bildiği halde kendini övebilen başka bir organizma yok evrende biliyor muydunuz? Ego, kibir ve narsisizm çağımızın muhteşem üçlüsü haline gelmiş; kendinden başka hiçbir şeyi sevmeyen, sevemeyen bir nesil türemiş bulunmakta.

 Ve bunların arasında gerçekten de sevgiye ve sevginin gücüne değer veren, karşısındaki insanın mutluluğu için feda edebileceği şeyleri düşünebilen insanlar. Çölün ortasında bir çiçek olmak nasıl bir duygu bilir misiniz? Sormadım kabul ediyorum.


 Sırf üşengeçlikten terk ettiğiniz tutkularınız vardır bazı zamanlarda. Yapmak istemediğinizden değildir. Deli gibi isteseniz de içerisinde debelendiğiniz çamur birikintisinde mutlusunuzdur. Ve canınız hiçbir şey yapmak istemez. Yeni bir heyecan, yeni bir soluk aramazsınız hayatta. Beklentileriniz boşa çıkalı uzun zaman olmuştur. Ve günahlarınız dileklerinizin tutma ihtimalini bile bitirmiştir çoktan.

 Cennet'in kapısını tıklayıp içeriden 'girin' sesini duymayı beklemiyorum. Ben gittiğimde kırmızı halılar serilmiş, karşılama komitesi hazır olsun istiyorum. Evet kendini insan kadar öven başka bir organizma yok evrende.

 Zırhlı iri bir adam değilim. Yani zırhımı çıkardığımda altından hayırsever, dahi, zampara ve milyoner bir adam çıkmayacak. Onun için fazla övünmeye gerek yok sanırım. Ukalalık bana saçımı boyatmadan ayrı bir hava yakalamaktan başka hiçbir fayda etmiyor.

 Bir süre sonra kişiliğinin yanlış şekillendiğini görüyorsun ya da etrafındakiler yüzünden onu sorgulama gereksinimi duyuyorsun. Yapabileceğin hiçbirşey yok dostum. Kurt Cobain 'başka birisi olmaya çalışmak içinizdeki insanı öldürmektir' demiş. Haklı adam. Kendinizi içinizdeki yavşak da olsa sevmek zorundasınız. Hayat size ekşi bir limon sunduğunda yavşak gibi tekilayla tuz istemeyi biliyorsunuz. Sonra yavşak denince kızıyorsunuz.

 Hayatın size ekşi bir limon tattırması sizin hayata isyan edip ergen triplerine girmeniz için yeterli bir neden olmayabilir. Çünkü bazen dibi görmek gerekebilir. Ve derin bir kuyunun dibine doğru yol alırken yapmanız gereken sadece uçma hissini doyasıya yaşamaktır. İçinizdeki her kötülüğü yağmur temizlemez ama bazılarını bastırabileceğinizi erken öğrenmeniz size avantaj sağlar.

 Rahat rahat uyumanın ilk kuralı; zihninizi boşaltıp müziğin ritmine uymaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder